Indiai szépségtitkok 1.

Remélem, hamarosan magyarul is megjelenik Monisha Bharadwaj és Kyle Cathie  könyve az indiai szépítészet titkairól – vagy inkább trükkjeiről. De addig is – egy kisebb sorozat formájában – bemutatom a legfőbb titkokat.

A következő napokban tehát az ősi, generációk által tesztelt és kipróbált ayurvedikus módszereket, olajokat és gyógynövényeket hasznosító indiai szépségvilágba teszünk kirándulást.

India szépségkultúrájára általánosan jellemző, hogy évszázados titkokra és régmúlt idők tapasztalataiból leszűrt ősi bölcsességekre épül. A titkok generációról generációra szállnak anyáról leányra, és már az is hihetetlen bölcsességre vall, hogy soha nem hagyják megszakadni ezt a hagyományt.

Az indiai szépségtitkok azonban nem kizárólag a szubkontinens lányait és asszonyait illetik meg: az utóbbi években, évtizedekben, párhuzamosan India mégoly törékeny és egyenlőtlen gazdasági felemelkedésével, szerte a világban egyre több országban váltak ismertté. Közös jellemzőjük, hogy a tiszta, természetes szépség univerzális koncepcióját követik, és igen könnyű követni őket. Az indiai szépségtitkok az ayerveda tapasztalataira épülnek, és arra irányulnak, hogy a gyógynövények felhasználásával helyreállítsa, megóvja és jobbá varázsolja azt, amit a természet az embernek ajándékozott.

De jöjjenek akkor sorjában a fő indiai szépségtitkok:

1. Jógagyakorlatokkal a szép tekintetért

Próbáld ki ezt az egyszerű gyakorlatot!
Nézd kb. 1 percen át orrod hegyét, majd egy további perc erejéig fókuszálj egy távoli tárgyra.

Ismételd el ezt ötször egymás után, úgy, hogy mindig egy másik tárgyra összpontosítod a tekintetedet.

Folytasd a gyakorlatot napi rendszerességgel mindaddig, amíg nem tapasztalod, hogy tekintetedet tökéletesen kontroll alatt tudod tartani, s szemeid nyugalmat, erőt, magabiztosságot, kiegyensúlyozottságot sugároznak.

Folyt. köv.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s