Indiai szépségtitkok 2.

A tökéletes alapozás titka

Előrebocsájtom, hogy soha nem voltam a smink híve: abból indulok ki és azt vallom, hogy a szép, egészséges bőrt felesleges festegetni; ráadásul szinte nincs olyan smink-szer, amely valamlyen mértékben ne ártana.

Az évek során persze megtapasztaltam, hogy lehetnek nekem szép elveim, sem a divattal, sem a divatot diktáló szépségiparral és szolgálólányaival nem tudom felvenni a harcot – illetve, ha frontokat nyitok, ügyeljek arra, hogy ne legyek eleve vereségre ítélve.

Szóval mostanában azt mondom, ha a smink került szóba, hogy oké, legyen, ha muszáj, de akkor legalább legyen 1. izléses, 2. természetes. És itt jön be akkor az indiai vonal.

Ha arra vágysz, hogy sminked tartós maradjon (és persze kifejezetten nem a bőrt tönkretevő “végleges” make-up-ra gondolok, amit – fájdalom –  gyakran a végtelen butaság, primitívség jelének tartok; kozmetikus és vendég részéről egyaránt), két dolgot tehetsz.

1. változat:  paskold meg az arcod és a nyakad jéghideg vízzel miután felvitted az alapozót.  Finom ütögetéssel töröld szárazra, majd folytasd a sminkelést, ahogy szoktad.

2. lehetőség: egy laza, finoman porzó arcpúdert vigyél fel az arcodra, majd egy vastag ecsettel távolítsd el a felesleget, mielőtt a sminkelésbe belekezdenél. Figyelj rá, hogy ne hagyj az arcodon púderfoltokat.

Nemsokára  jövök a folytatással. Ki ne hagyd!

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s