Indiai szépségtitkok 3.

A kitágult pórusok  kezelése

Túl sok mindent nem lehet kezdeni a kitágult pórosukkol, és nem árt gyanakodni, ha valaki vagy valami (naná, hogy reklám) az ellenkezőjét ígéri.

A pórusok tágulását általában a bőr túlfeszítése okozza, aminek ezer kiváltó oka lehet, leggyakrabban persze maga a feszített tempó, a hajtás, a kelleténél kevesebb pihenés.

A kitágult pórusokkal általában az a baj, hogy könnyen megtelepszik benne a piszok, a faggyú, a bőrünkre kent sokféle kencefice.

A test bármely része, ha egy határon túl feszül, képtelen lesz tökéletesen visszatérni eredeti állapotába, és ez alól a pórusok sem kivételek.

A problémát – hangsúlyozottan csak átmenetileg – azzal lehet megoldani, hogy az ember – vagy az ember kozmetikusa – pórusösszehúzók segítségével tónusossá, akarom mondani tónusosnak látszóvá teszi a bőrt.

Indiában (és, persze máshol is, például nálam 🙂 ) erre a célra egyebek között az aludttejet és a vízzel higított joghurtot használják előszeretettel és általában látványos eredménnyel. Ezek az Indiában is méltán népszerű italok csodákra képesek, ha ügyes kezek a bőrre viszik: bezárják a pórusokat és a tökéletes textúrájú, makulátlan bőr illúzióját keltik. De hát ez is a cél? Vagy tévednék?

Úgyhogy csak tessék használni bátran, naponta arcmosásra; majd hideg vízzel mossuk is le.

Jön hamarosan a folytatás.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s