Óvakodj a rossz marketingdumától!

Nem szokásom mások internetes szereplését minősíteni, de az imént belebotlottam egy oldalba, amely kiverte nálam a biztosítékot. Elkeserített a reklámzagyválkodásnak az a sűrűsége, amivel ezen a magát a divat, stílus, életmód szavakkal meghatározó portálon a mainstream – a főáramú – szépségipari gyártócégek, persze zömében multik marketingesei bolondítják a célközönségüket. Nem kommentálok, csak idézek a következőkben; ki-ki döntse el maga, hogy mit gondol mindarról, amit olvas. Tényleg ilyen ostobák lennénk? Ezt a bejegyzést a globális reklám/marketing/pr-agymosásnak hadat üzenő Adbusters egyik kampányának fotójával illusztrálom. Ha Te is tudatos vásárló vagy, nyilván ismered őket, ha még hezitálasz, klikkelj az oldalukra és tájékozódj. Ha nem megy az angol, a Tudatos Vásárlók Egyesületének oldalán is sok okos dolgot olvashatsz.

“Innováció a Max Factor-tól! A legújabb szempillaspirálunk, mely drámai hosszt kölcsönöz szempilláidnak, még a legapróbb, szemzugokban megbúvóknak is. Dráma nélküli Drámai hatás!”

“Eau d’Hadrien – Hadrianus császár illata… a történet egy könyvvel kezdődött. A parfümőrt, Annick Goutal-t, Marguerite Yourcenar – Hadriánus emlékiratai című könyvének olvasása közben ragadták el az érzelmei, és megalkotta, majd örök időkre üvegbe zárta az V. századi római uralkodónak dedikált citrusos-ciprusfás parfümkreációját.”

“Felejts el minden anyai jótanácsot arra vonatkozóan, hogy soha ne legyél feltűnő! A Francia csók című film óta tudjuk, hogy egy édes ajakbiggyesztés soha nem marad észrevétlen. A Rimmel bemutatja hát a legvakítóbb szájfényt, mellyel még ellenállhatatlanabb lesz a tökéletes időzítéssel bevetett, édes grimaszod. Sminkeld magad a figyelem középpontjába a Rimmel szenzációs ajakfényével!”

“Rejtôzködj és tárd fel az igazi személyíségedet – ez a kettôség határozza meg Scarlett világát. Egy “ragyogó” nô, egy egyéniség, aki bájos és titokzatos, finom és szenvedélyes. Annak, aki arra született, hogy gazdag és aktyv életet éljen sok-sok tapasztalattal és szerelemmel.”

“Kiránduljon, strandoljon és ússzon annyit, amennyi csak belefér szabadidejébe. Egy kellemes piknik a szabadban vagy pár nap búvárkodás a Vörös-tengeren, a tökéletes illat a forró estékre, talán néhány hónapra lecsillapíthatja nyughatatlanságát.”

“A nyár beköszöntével az élet újra felpezsdül, a férfiak belevetik magukat a programok forgatagába, és mindent megtesznek egy-egy sikeres hódítás érdekében. A megjelenés, a sárm, a titokzatosság és a férfiasan kellemes illat biztos jelei annak, hogy tapasztalt férfival van dolgunk.”

“Del Mar Seychelles kiadása a BALDESSARINI új erősítő illata. A világszerte 2009 nyarán bevezetésre kerülő férfias illat az idilli Seychelles szigetek Baldessarini yachttal történő körbehajózásának felvidító nyári napjait idézi. A sorban a Del Martól már a harmadik limited etition, mely Werner Baldessarinivel szoros együttműködésben készült el.”

“Magyarországon egyedülálló, rádiófrekvenciás kozmetikai géppel egy időben prebiotikus kozmetikumcsaládot mutattak be, mely új anyagaival az eddigieknél hatékonyabban szünteti meg a pattanásokat és más bőrproblémákat. Kétfrontos támadást indított a bőrproblémák ellen a Báj-natúr kozmetikai cég.”

“Haja rakoncátlan, nehezen kezelhető? Szeretné, hogy haja hosszabb ideig sima és egyenes maradjon? A Straight & Easy Sampon a természetes hatóanyagok és a modern hajápolási technológia tökéletes egyensúlyát nyújtja.

Bemutatkozik a Soft Sensation Liquid Care Gloss, az Astor első ajakápoló szájfénye. Nem lehet elég visszafogottan nyilatkozni erről a prémium kategóriás csillogó ajakápolóról! Az Astor innováció iránti elkötelezettsége, a fejlett technológiák alkalmazása és a színek iránti rajongás ismét fantasztikus termék piaci bevezetését eredményezte.”

“Tudta azt, hogy a platina értéke önmagában meghaladja az aranyét? A La Prairie márka elôrukkolt az eddigi legdrágább luxusszínvonalú bôrenergizáló készítményével, amely platinát, és a világ különbözô részeirôl származó egzotikus hatóanyagokat tartalmazza.”

“A kilencvenes évek vonalvékonyságú szemöldökének hála Istennek mára leáldozott, de gondozni, ápolni a szemöldököt így is kell. Erre adunk néhány ötletet, ahogy azoknak is megpróbálunk segíteni, akiket a természet vékonyabb, halvány vagy ritkás szemöldökkel áldott (vagy vert) meg.”

“Ősszel minden kicsit lelassul, a természet álomba borul, erőt gyűjt, hogy tavasszal új életet kezdjen. Az ember ezt persze nem teheti meg, ugyanúgy kell dolgoznunk, élnünk a hidegebb hónapokban is.”

(Valamennyi fenti idézet a style.hu oldalról való. Alighanem fizetett hirdetések. A szépségiparnak semmi sem drága, hogy hülyére vegyen bennünket.)

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s