Kézápolás minden nap

A szép kéz titka a tudatos védelem. A kezek bőre hihetetlenül nagy igénybevételnek és állandó veszélynek van kitéve, ám erről – noha kézenfekvő 🙂 – hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Három dologra kell odafigyelni: óvjuk, tápláljuk, ápoljuk, mindig, a nap minden szakában!

Óvás: Legyen kéznél mindig kesztyű, ha olyan munkát végzünk, amelynek során sérülhet a kéz. Elég sok ilyen tevékenységet folytat az átlagember a ház körül: mosogat, kertészkedik, javít, szerel. Ha nem használunk kesztyűt, védjük krémmel a kéz bőrét és kerüljük az érintkezést erős vegyszerekkel, beleértve azokat is, amelyeket sokan ma is gyakran használnak körmeikre. A nap sugaraitól is védeni kell a kéz bőrét, mindenkor, alaposan bedörzsölni fényvédővel. A körömágy körüli szaruréteget leginkább az ollóimádó manikűrösöktől kell védenünk. Az elhalt szaruréteg lekopik, úgyhogy a legjobb, ha fürdés után habkővel óvatosan eltávolítjuk.

Táplálás: Reggel és este, lefekvés előtt folyékony kézkrém használatát javaslom, hetente egy vagy két alkalommal pedig valamilyen komolyabb krémet, illetve azt, hogy ilyenkor utána húzzunk pamutkesztyűt éjszakára.

Ápolás: A körömágy körüli bőrt, mint már volt róla szó, fürdés vagy melegvízben való áztatás után óvatosan tuljuk fel, hogy a “félholdacskák” láthatók legyenek. Használjunk reszelőt, ha a köröm repedezett és igyekezzünk sima állapotban tartani, soha ne hagyjuk túl hosszúra nőni. A tv-nézés ideális alkalom a köröm fényesítésére, amihez időnként egy kevés E-vitamint is használhatunk.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s