Szégyenlős férfiak

Jópofa írást ismertetett az MTI és nyomában több lap a brit férfiak viszonyáról a kozmetika világához. Kiderült: miközben mind többen használnak kozmetikai eszközöket, termékeket, mindezt szeretik titokban tartani. Pedig, teszem hozzá kozmetikusként, nincs semmi szégyellni való abban, ha egy férfi ad magára, ápolja és óvja bőrét. Lehet ugyanis, hogy ők a teremtés koronái, bőrük azonban ugyanúgy törődést igényel – még ha nem is ugyanolyant -, mint a nőké.

A The Daily Telegraph írása alapján készült beszámoló szerint félmérést készítettek a brit férfiak és a kozmetika viszonyáról, amelyből kiderült: minden tizedik brit férfi titokban használja élete párjának szépészeti eszközeit, kozmetikumait az előnyösebb megjelenés érdekében, s számuk egyre nő. A megkérdezettek harmada háromnál több kozmetikai terméket és eszközt használ. A leggyakrabban partnerük piperetáskájából a csipeszt emelik el, amelyet az urak 39 százaléka használ rendszeresen. Alig valamivel marad el népszerűségben a hidratálókrém, amelyet 37 százalékban alkalmaznak.

A feleség, barátnő hajszárítóját a férfiak 36 százaléka használja, a körömreszelőt 29 százalékuk, a hajformázókat pedig 22 százalékuk. A megkérdezettek 22 százaléka használja a szájfényt, 15 százaléka a bőrradírt, 10 százaléka valamilyen alapozót, 8 százalék pedig a szőrtelenítőkrémet. Nem idegenkednek a hajvasalástól, a barnítókrémek és a körömlakk használatától sem.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s