Az aromakozmetika előnyei

Kevés jobb dolog történt az utóbbi évtizedekben a szépségápolásban annál, hogy újra felfedezték a természetese anyagokat, s köztük a növények illóolajait. A természet e csodálatos, utánozhatatlan remekművei sokat jelentenek az emberek számára: amellett, hogy gyógyhatásúak, segítik az emlékezést, befolyásolják az ember hangulatát, érzelmeit.

Az illóolajok hatásmechanizmusának köszönhetően az aromakozmetika – szemben a hagyományos szépségápolással, amely csak a bőrre figyel – az egész emberre irányul, s ezért összetettebb, eredményesebb kezelésekre képes.

Amikor felkeresünk egy aromakozmetikust, kevesen gondoljuk el, hogy végül is mi történik velünk az illatos cseppek hatására. Pedig nem árt tudni, hogy az illóolaj-molekulák az orron keresztül közvetlenül az agyunkra hatnak, s közvetve a szervezet anyagcseréjét is befolyásolják.

Az aromaanyagok persze a bőrön keresztül is bejutnak a szervezetbe és befolyásolni képesek az egyes szervek működését. A pattanások kezeléséhez például nem csak fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő hatású illóolajokat használhatunk, hanem a szervezet méregtelenítését, a hormonháztartás kiegyenlítését segítő illóolajokat is.

A feszült izmok hatására kialakuló mély ráncok ellen például nem csak a bőr rugalmasságát fokozó növényi olajokkal védekezhetünk. Stressz-oldó, izomgörcs-lazító hatást kifejtő illóolajokkal sokkal látványosabb hatást is elérhetünk.

A szépségápolásnak és a kényeztetésnek szinte nincs olyan területe, ahol ne vehetnénk hasznát az illatos cseppeknek, és azok végtelen kombinációinak. Persze feltétel az illóolajok és hatásmechanizmusaik alapos ismerete.

Az aromakozmetikában csak 100 %-os tisztaságú, jó minőségű, első osztályú illóolajokkal, aromavizekkel és növényi olajokkal érhető el eredmény.
Nem szabad elfelejteni, hogy az illóolajok használata nem teljesen veszélytelen. A felhasználónak tisztában kell lennie az olajok tulajdonságaival, felhasználási lehetőségeivel és feltétlenül ismernie kell az esetleges kontraindikációkat.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s