Testreszabottan

ancientSzemélyre szabott kozmetikum? Igen, van ilyen. Nálam Te is megtalálhatod.

A legtöbb kozmetikummal – még a legdrágábbakkal is – az a baj, hogy típus-, más szóval tömegtermék: egy-egy bőrtípusra, jellemzően valamely korcsoportra gondolva fejlesztették ki és gyártják. A gond ezzel “csupán” az, hogy – szerencsére – nem vagyunk egyformák, következésképpen bár bőrünk színe, árnyalata, érzékenysége, állaga és állapota stb. alapján besorolhatók vagyunk különféle csoportokba, mégsem mondhatjuk azt, hogy pl. két száraz- vagy zsíros bőrű egyén bőrtextúrája azonos lenne.

Az eltérések persze a problémás bőrűek esetében figyelhetők meg a legjobban, s több évtizedes praxisomból tudom – amit nem mellesleg statisztikák is alátámasztanak -, hogy évek óta nő az e kategóriába tartozók aránya: mind több ember hajlamos vagy kénytelen kizsákmányolni magát, mind intenzívebbé válnak a káros környezeti hatások, s ezek legelső jelei a legjobban a bőrön jelentkeznek – a fáradtság, a kialvatlanság, a helytelen, rendszertelen vagy egészségtelen táplálkozás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a mozgásszegény életmód mind-mind megbosszulja és megmutatja magát az arcon, testünk különböző részein.

Mindig lehull a lepel

A legtöbb ember, ha már eltüntetni nem tudja, igyekszik legalább elfedni az árulkodó nyomokat, s ezzel nem ritkán csak tetézi a bajt: ha pl. olyan make-up-ot, krémet használ, amely elzárja a pórusokat, nem engedve levegőhöz és folyadékhoz jutni az amúgy is megviselt, kiéhezett bőrt. Ezzel megváltja a belépőjegyet bőre problémássá tétele felé…

Én mindig is nagy hangsúlyt helyeztem arra, hogy mielőtt bármit is mondanék a hozzám érkező vendégnek, igyekszem alaposan megismerkedni életmódjával, jó- és rossz szokásaival, megtudakolni általános egészségi állapotát, esetleges betegségeit, allergiára való hajlamát – csak ezek után veszem alaposan szemügyre bőrét és végzem el az elengedhetetlen állapotfelmérést. Ha úgy találom, hogy valamilyen, kozmetikusi kezeléssel nem vagy csak nehezen, lassan és bizonytalan kimenettel lehetne orvosolni a problémáját, mert valamilyen bőrbetegségben szenved, felvilágosítom erről, és azt javaslom, hogy keressen fel egy szakorvost (ha kell, ajánlani is tudok kiváló referenciákkal rendelkező bőrgyógyászt). Ez azonban, szerencsére csak viszonylag ritkán fordul elő.

Erős akarat diadalt arat

Általában viszonylag gyorsan elkészül a “térkép” és elkezdődhet a közös gondolkodás a “hogyan továbbról”, a – kissé nagyképűen fogalmazva – kezelési stratégiáról. Ennek többnyire szerves része a “lelki masszázs”, vagyis az, hogy megkísérlem meggyőzni a vendégemet: el kellene kezdenie leszokni a konzultáció során megismert rossz szokásairól, beidegződéseiről. Tudom, hogy ez legtöbbször eszméletlenül nehéz, de az eredmény érdekében érdemes vállalni az erőfeszítéseket. Környezetemben már tudják, egyik kedvenc mondásom az, hogy “erős akarat diadalt arat” 🙂

Az első, szerintem meghatározó jelentőségű találkozás alapvetően az ismeretszerzésről és a kezelés megtervezéséről szól, ilyenkor dől el, hogy kinek mire lesz szüksége, milyen anyagokra lesz szükség, hogy valóban személyre szabott lehessen a javasolt program.

Mint e blog más oldalain részletesen is írok róla, én a természetes és kontrollált láncban készített anyagok elkötelezett híve vagyok; nagyon körültekintően és a lehető legmagasabb mércét állítva válogatom meg azokat a gyártókat, amelyek készítményeit – gyakran csak alapanyagként – kész vagyok használni és ajánlani. Ha megoldható, magam is készítek anyagokat, és otthoni használatra is rendre az általam kipróbált és bevált kozmetikumokat ajánlom. Régi vendégeim tudják, hogy hozzám “forró drótjuk” van: ha valamely általam ajánlott kozmetikum használatakor allergiás vagy más kellemetlen reakciót észlelnek, telefonon vagy személyesen soron kívül konzultálhatnak velem.

Nem hiszek a csodákban, és másokban sem keltek illúziókat: vallom, hogy ki-ki maga tehet a legtöbbet bőre fiatalságának megőrzéséért, illetve állapotának javításáért, a tanácsadó kozmetikus – személyem – arra lehet jó, hogy a mikéntek megismerésében segítsen. És ez, azt hiszem, nem is olyan kevés.

Reklámok

2 thoughts on “Testreszabottan

 1. Kedves Vera!

  Pénteken vettem részt a Tudatos.. rendezvényen – és egy élmény volt Verát látni és hallgatni. Vera a saját cégére.
  Nekem viszont lenne néhány kérdésem.
  Említette, hogy egy tág pórusú bőr is lehet ápolt. Hogyan? Igaz – ritkán jutok el kezelésre – de az a tapasztalatom, hogy a kezelés utáni hatás 1 max. 2 nap és minden meg előröl.

  Nem tudom, hogy milyen formán tud nekem tanácsot adni – milyen infókra lenne szükség – vagy az lenne a legjobb, ha elmennék egy személyes találkozóra – kezelésre?

  Várom válaszát!

  Üdvözlettel:

  Jávor Hajnalka

  1. Kedves Hajnalka!
   Bocs, hogy ilyen lassan válaszolok, de volt 1 kis gond a szerkesztőprogrammal.
   A lényeg: szerintem is az lenne a legjobb, ha el tudna jönni, és a bőre állapotának megismerése alapján tudnánk megbeszélni a tennivalókat.
   Legközelebb a jövő héten, kedd és csütörtök között leszek benn a szalonban; de időpont egyeztetésre hívhat nyugodtan bármilyen “emberi” időpontban a 30-5657981 -es mobilszámon.
   Várom a hívását
   Üdvözlettel,
   Markovics Vera

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s